UZ IGRU I PJESMU MALIŠANA OBILJEŽEN DAN JU ZA PREDŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE GORAŽDE

Mališani i odgajatelji JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde  zajedno sa prijateljima ove ustanove danas su obilježili Dan ove Javne ustanove. Riječ je o Ustanovi iza koje stoje brojni uspjesi i kvalitet u radu, koji je prepoznat od strane prijatelja, kao i od strane roditelja čija djeca koriste ili su koristila usluge obdaništa.

Povodom pomenute svečanosti mališani zajedno sa svojim odgajateljima u Velikoj sali Centra za kulturu organizovali su priredbu. Kao i uvijek, priredba je obilovala raznim zabavnim sadržajima, pjesmom i recitacijama, te predstavama koje su mališani prethodnih dana neumorno spremali, a kojima su izmamili aplauze i osmijehe prisutnih.

Priredbi je prisustvovao veliki broj roditelja i rodbine mališana, a među njima je bio i Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa saradnicima, koji je ovom prilikom čestitao Direktorici i svim uposlenim JU za predškolski odgoj i obrazovanje Dan vrtića naglasivši da će ova ustanova i dalje u Gradskoj upravi imati partnera u aktivnostima i projektima koje provode, kao što su to imali i do sada, te da će i dalje Grad Goražde pružati pomoć kako obdaništu ”Sunce”,  tako i drugim JU i JP.

Prisutnima se u ime menadžementa i uposlenih obratila i direktorica Emina Selimović, koja se svima zahvalila na dolasku, te uputila čestitku uposlenicima i mališanima. Direktorica Selimović se u obraćanju osvrnula i na ostvarene rezultate, te istakla kako je ova ustanova i u proteklom periodu zabilježila značajne uspjehe u radu. Zatim se zahvalila svima onima koji su na bilo koji način pomogli rad ove Javne ustanove.