UZ PJESMU I IGRU MALIŠANA OBILJEŽEN DAN PARKA PLAVI CVIJET

Uz pjesmu i igru  mališana parka Plavi cvijet danas je proslavljena godišnjica stavljanja u funkciju parka koja se ujedno obilježava i kao Dan parka Plavi cvijet. Ovaj park je tačno prije jedanaest godina, zahvaljujući prijateljima iz San Sebastiana tačnije Ireni Cormenzana i udruženju SOS Balkanes uz svesrdnu pomoć tada Općine Goražde, renoviran i ponovo otvoren. U park je uloženo oko 400.000,00 KM, i od tada do danas on je svakodnevno na usluzi najmlađima. Od stavljanja u funkciju Plavog cvijeta njegov rad je bazira se na promovisanju osnovne četiri vrijednosti, a to su srdačnost, solidarnost, kreativnost i jednakost.

Program obilježavanja parka bio je ispunjen bogatim sadržajima. Mališani parka Plavi cvijet priredili su prigodnu priredbu na kojoj su recitovali pjesmice, plesali i pjevali za brojnu publiku, roditelje i rodbinu koji su danas došli da podjele radost ovog dana.

Njima se u ime Gradonačelnika pridružio njegov pomoćnik Sanid Zirak. On je najmlađima čestitao Dan parka Plavi cvijet i poželio im dobru zabavu i druženje, te  podsjetio na značaj očuvanja parka Plavi cvijet koje je naše zajedničko dobro i koje moramo čuvati i paziti. Čestitke povodom Dana parka Plavi cvijet uputila je i direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Grada Goražda Emina Selimović, te koordinator parka Lejla Medošević-Muslić.